CSALÁDI NAP AZ ÓVODÁBAN

Június 7-én megrendezésre került az első Családi Nap óvodánkban. Amelyet az óvoda és a bölcsőde alkalmazotti közössége, valamint a szülői szervezet szervezett.

Izgatottan készültünk már hetek óta és reméltük, hogy szép idő lesz ezen a napon.

Már reggel 9 órakor tüzet gyújtottak a főzőcsapatok és 4-5 bográcsban fortyogott a finom ebéd többek között babgulyás, pincepörkölt, vadpörkölt.

10 órakor volt a hivatalos megnyitó, ahol az óvodavezető ismertette, hogy milyen programok közül választhatnak a szülők és a gyerekek.

1015-kor a keszthelyi katasztrófavédelem egyik szakembere tartott egy bemutatót a különböző veszélyhelyzetekről, amelyek gyermekeinkkel is megtörténhetnek. A bemutató után kézműves foglalkozásokra került sor a fákkal ölelt, árnyékos részen. Itt arcfestés, sólisztgyurmázás volt, valamint virágok hajtogatása két különböző technikával, ceruzatartó, távcső és nyaklánc készült újrahasznosítható anyagok felhasználásával. Ezzel párhuzamosan pedig a családok versenyezhettek a tornapályán, ahol talicskában tolhatták a szülők a gyermekeiket, lábukat összekötve kellett versenyezniük végül pedig a szülők a hátukon vitték gyermekeiket a cél felé. Közben folyamatosan lehetett a tűzoltóautót és rendőrautót kipróbálni, meg lehetett ismerkedni a különböző eszközökkel, amelyek elengedhetetlenek a rendőrök és tűzoltók munkájához. Lehetőség volt az újraélesztést is gyakorolni a mentőápolók segítségével. Az udvar felső részén pedig Papp Lászlóné Andi néni / kolléganőnk / hozta el és mutatta meg a gyerekeknek a kopasznyakú tyúkjait, gyöngyös tyúkjait és a kis pulykáját. A gyerekek örömmel etették, itatták őket biztos, hogy volt olyan kisgyerek aki életében most  látott ilyen háziállatokat először

Ebéd után, ami nagyon finom és bőséges volt, Tóth Zoltán bűvész műsora következett a tornateremben. A műsor nagyon izgalmas és gyerek centrikus volt,

a gyerekek nemcsak nézői hanem aktív résztvevői  is voltak az előadásnak. Meglepetésként az egyik nagypapa minden kisgyereket meghívott egy fagylaltra, amelyet az óvoda udvarán fogyasztottak el. Ezúton is köszönjük a nagypapának!! A bűvész előadása után táncház vette kezdetét, amelynek keretében a Maci és Margaréta csoportos fiúk által állított Május fát táncoltuk ki. Végül, de nem utolsó sorban újból a tornaterembe gyülekeztünk, ahol a szülők és az óvónők közös mesejátéka következett címe: A csillagszemű juhász. Az előadás szórakoztató és élmény dús volt, ami azt bizonyítja, hogy a szülők és az óvónők nagyon jól tudnak együttműködni.

Reméljük, hogy ezt az első Családi napot még sok ilyen fogja követni, hiszen nagyon fontos, hogy a szülők a gyermekeikkel együtt játszhassanak, versenyezhessenek és szórakozhassanak. Szívből reméljük, hogy mindenki jól érezte magát és kellemes emlékekkel tért haza.

2014.06.10.

Bécsiné Ruzsa Krisztina

óvodapedagógus

 

családi nap 3 családinap-w családinap-w2