A Zene Világnapja

Csoportunkban (Cirmi csoport) 2016. október 03-án ünnepeltük a Zene Világnapját. Reggel óvodába érkezéskor, egy hangjegyekkel díszített fejdísszel a fején, zenemanóvá „varázsolódott” át minden kisgyermek.

Ellátogatva a Zenebirodalomba beszélgettünk a gyerekekkel a zene fontosságáról. Elmondták-„ha szomorúak vagyunk a zene felvidít bennünket, ha félünk valamitől a zene megnyugtatja a lelkünket, és a zenére sokat lehet mozogni, táncolni”!

Megbeszéltük, hogy az évszakoknak is vannak hangjai. Utánoztuk az őszi erdő susogását, az eső csepegését, a tél csendjét, a szél halk zúgását, a tavaszi madárcsicsergését és a nyár vidám, örömtől harsogó hangját.

A játékos foglalkozás után vendégeink érkeztek, Bock Eszter apukája és anyukája örömmel tett eleget felkérésünknek. Bock Attila (művésznevén Márió) és Dancs Annamária már ismert és a gyerekek által még soha nem látott hangszereket mutatott be és szólaltatott meg.

Megismerkedhettünk a Djembével, Khalimbával, Esőbottal, Maracassal, Guiroval, Csengővel, Tikfával, Dumbekkel, Óceándobbal, és a Hangrudakkal.

A hangszerbemutató után Eszter apukája egy nagyon vidám francia dalt (La Foule címmel) játszott el harmonikán, majd a közösen énekelt gyermekdalokat gitárral kísérte.

Az előadás után ki is próbálhatták a gyerekek a hangszereket. Nagyon tanulságos, tartalmas, hangulatos, és vidám délelőttöt töltöttünk együtt!

Varga Károlyné

zenevilagnapja-ovi zenevilagnapja-ovi1 zenevilagnapja-ovi2 zenevilagnapja-ovi3 zenevilagnapja-ovi4 zenevilagnapja-ovi5 zenevilagnapja-ovi6

 zenevilagnapja-ovi7