Barátkozás a könyvekkel

Egy gyönyörű októberi őszi délelőtt a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde Hétszínvirág csoportja felkerekedett, hogy ellátogassanak a Városi Gyermekkönyvtárba.

Mindannyian vártuk ezt az alkalmat, a gyerekek közül néhányan azért, mert már voltak könyvtári élményei, a többséget viszont az ismeretlen esemény izgalma vonzotta.

A szívélyes fogadtatás után Gabi néni – a könyvtáros – megismertette a gyermekeket a könyvtári etikettel és a könyvtár nyújtotta lehetőségekkel. Ezután „Az aranyszőrű bárány” című mesét olvasta fel nekünk ízes előadásban és esztétikus képekkel illusztrálva. A meseélmény tovább fokozásaként minden gyermek gyapjat ragaszthatott az általa előkészített karton bárányokra, amiket egy közös tablón helyeztünk el. Elégedetten szemrevételeztük a közös alkotást és a látványra felidéztük majd elénekeltük a jól ismert „baris” dalainkat.

A délelőtt végén a gyerekeknek lehetőségük nyílt a rengeteg mesekönyv között tallózni, nézegetni azokat és gyönyörködni szebbnél-szebb képeikben.

Mielőtt elköszöntünk volna nagyon sokan lelkesen ígérték, hogy visszatérnek ide szüleikkel is.

Ha ezen gyerekek egy részének érdeklődése a könyvek iránt a családban is fogadtatásra talál akkor már megérte!

Köszönjük az élményt Gabi néni!

Császár Gizella

 

ovi-konyvtar ovi-konyvtar1 ovi-konyvtar2 ovi-konyvtar3 ovi-konyvtar4 ovi-konyvtar5 ovi-konyvtar6 ovi-konyvtar7 ovi-konyvtar8