Az Ovitábor harmadik napja

A 2017 évi Ovitáborunk 3. napján (szerdán) tervezett programunk szerint – a Papp-Tóth Farmra tettünk volna látogatást. Az időjárás előrejelzés szerint azonban erre a napra kánikulát és erős UVB sugárzást jósoltak a meteorológusok, így jobbnak láttunk valami közelebbi úti célt kitűzni. A többi kísérő felnőttel közösen úgy döntöttünk, hogy a délelőtti órákat az árnyas fákkal övezett játszótéren és a Vár környékén töltjük.

Már a kora délelőtti órákban útnak indultunk a több mint 30 gyermekkel, amikor még az idő kellemesnek bizonyult. Sétánk során az éppen városunkban tartózkodó cirkuszosok sátrai mellett haladtunk el, így alkalmunk volt közelebbről is látni néhány szabadban tartózkodó állatot, pl.: tevéket, kecskéket, lovakat, lámákat, sőt, kicsit távolabbról a ketrecében sétálgató oroszlánt is megpillanthattunk. A játszótéren töltött időt önfeledt, szabad játékkal töltötték a gyermekek, bőven volt mindenkinek lehetősége a játékok kipróbálására. Meglepetésként ért bennünket, mikor a Papp családból Angelika – akinek gyermekei egy kis időre csatlakoztak hozzánk – vendégül látott bennünket a csárdakertben hűsítő limonádéval és pogácsával.

Óvodánkhoz vezető visszaúton megálltunk a Kisfaludy Étterem Cukrászdája előtt, ahol kicsit megpihentünk, és a gyerekek kedvenc fagylaltjukkal enyhítették felhevült szervezetüket. A közösen elfogyasztott ebéd után az óvoda tornatermében meséket hallgattak a tábor tagjai, az óvó nénik előadásában. A meleg ellenére nem lankadt a gyermekek lelkesedése és versenykedve sem, amit a kora délutáni órákban megrendezett és az általunk lebonyolított sorversenyeken bizonyítottak. Délutáni programunk az óvoda udvarán zajló játékokkal, homokozás, hintázás, stb. fejeződött be. A hőség ellenére tartalmas, eseménydús napot tudhattunk magunk mögött.

Császár Gizella
óvodapedagógus