ANYÁK NAPJA AZ ÓVODÁBAN

„Én az édes életet köszönöm ma te neked.”

Idén is hetekkel korábban elkezdődő lázas készülődés előzte meg óvodánk minden csoportjában a tavasz egyik általam legszebbnek vélt ünnepét, az anyák napját.

Valamennyi kisgyermek (korosztályra való tekintet nélkül) képességeihez mérten nagy-nagy odafigyeléssel és tenni akarással készítette édesanyjának és nagymamájának a meglepetés ajándékokat. Az óvónénik ezúttal is kreatívabbnál kreatívabb ötletekkel rukkoltak elő, amiknek a kivitelezésében segítő kezet nyújtottak a rászoruló gyerekeknek. Minden csoport időt és fáradságot nem kímélve gyakorolta az ünnepi alkalomra általa kiválasztott verseket és énekeket, amiket a családjuk előtt még titokban kellett tartani – boldog cinkosságot vállalva ezzel társaikkal, és kis közösségünk felnőtt tagjaival. A Nagy nap eljöttével szívekkel, és színes tavaszi virágokkal díszítettük csoportszobáinkat, és ünnepibe öltöztettük nemcsak a testünket, de a szívünket, lelkünket egyaránt.

Óvodai nevelési programunknak megfelelően ezúttal is hagyományainkhoz híven gyermekeink egyénenként fogadták szeretteiket és mondták el köszöntőiket, majd átadták az általuk készített ajándékaikat a hozzátartozóiknak. Az örömtől és a meghatódottságtól mosolygós- és síros nagymamák hálás szívvel boldogan ölelték át gyermekeiket, unokáikat. A Hétszínvirág csoport kicsinyeinek első egyéni „szereplése” sokszínűre – néhányuké az izgalomtól kissé csetlő botlóra sikeredett -, de minden esetben szívmelengető és örömteli érzelmeket előcsalogató volt mindazok számára, akik ezt hallhatták, és részesei lehettek –e bensőséges eseménynek.

Kedves Édesanyák és Nagymamák! Engedjék meg, hogy utólag ezúton is szeretettel köszöntsem Önöket a Hétszínvirág csoport gyerekei és felnőtt dolgozói nevében, gyermekeik neveléséhez jó egészséget, sok-sok türelmet, kitartást és mindenekelőtt feltétel nélküli szeretetet kívánok. Isten éltessen minden ÉDESANYÁT!

Császár Gizella
óvodapedagógus