III. Ovi Olimpia 2013

Óvodánk szervezte a III. Ovi olimpiát 2013. május 10-én

 

Madarak-fák napján került megrendezésre a III. Ovi Olimpia Sümegen, a vár tövében.

Az első játékot a Sümegprágai Óvoda szervezte 2009. októberében, onnan indult el a vándorkupa. A részt vevők meghatároztak bizonyos szabályokat a további játékokkal kapcsolatban:

–          A következő olimpiát mindig az első helyet elért csapat óvodája szervezi.

–         A szervező óvoda csapata részt vesz a játékban, de az értékelésből kimarad.

Elsőként a Sümegcsehi Óvoda csapata nyerte meg a játékot, tehát ők szervezték a következőt  2012. április 20-án. A kupát óvodánk Katica csoportja elhozta tőlük, így most rajtunk volt a sor a szervezésben.

8 óvoda 12 csapata jelentkezet a játékra és indult  az első hely és a kupa megszerzéséért: Kehida 2 csapattal, Zalacsány, Zalaszántó, Sümegcsehi 2 csapattal, Sümegprága 2 csapattal, Lesenceistvánd, Káptalanfa és Sümeg 2 csapattal.

Reggel 730-tól érkeztek  a gyermekek az óvodába, ahol finom reggelivel vártuk őket. Az étkezés után Rátosi Ferenc polgármester úr megnyitotta a rendezvényt. A gyermekek izgatottan és lelkesen indultak a vár tövében elhelyezett állomásokra, ahol különböző játékos feladatok várták őket. Az olimpia a mozgáson kívül az egészséges életmódról, a környezetismeretről- és védelemről, mesék, dalok ismeretéről szólt. A csapatok jókedvvel járták végig az útvonalukat, miközben sok érdekességet láttak és tapasztaltak.

Papp Imre várkapitány úr  lovagi tornára, majd azt követően ebédre invitálta az olimpia minden résztvevőjét. Közben  megtörtént a játék eredményeinek összesítése és kiderült, hogy ki viszi el a kupát és ki nyeri a tortákat.

A lovagi torna után került sor az eredmény kihirdetésére.

Az első helyre került Lesenceistvánd „Micimackó” csapata, a második Sümegcsehi  „A Föld gyermekei” csapata,  a harmadik pedig Kehida  „6 lábú oroszlánok” csapata.

A fő cél megvalósult. A visszajelzésekből, a gyermekekről láthattuk, hogy mindenki jól érezte magát és még az időjárás is kitűnő volt.

Rendezvényünk szervezéséhez és lebonyolításához segítséget és támogatást is kaptunk, melyet ezúton is köszönünk!

Sümeg Város Önkormányzata

Papp Imre Várkapitány és családja

Máltai Szertetszolgálat helyi csoportja

Simon István Sarvaly ZRT

Farkas Béla

Remete József

Nemes Húsbolt

Közszolgáltató Kft.

Az óvoda szülői szervezete és a szülők közössége