Szüreti mulatság és játék avató az óvodában

Ismét véget ért egy hosszú és kellemes nyár aztán elérkezett az ősz. Az óvoda hagyományaihoz híven az első közös ünnepünk a szüreti mulatság volt. Minden évben egy csoport – ez alkalommal a Katica csoport – készült műsorral és tette színessé ezt a programot. Vidám, hangulatos verses-dalos összeállítással, táncos játékokkal, és a szüreti hagyományok felelevenítésével tette emlékezetessé ezt a napot. A gyerekek a műsor előadása közben nagyon lelkesek és szórakoztatóak voltak. Délelőtt a szüreti hangulat megteremtéséhez / a „színpad”, illetve a háttér elkészítéséhez/ szőlőkarók, szőlővesszők és különböző szürettel kapcsolatos tárgyak elhelyezésével, díszítéssel – őszi zöldségek, gyümölcsök kirakásával varázsoltunk egy kis szüreti hangulatot az udvar e részére. A jókedvet tovább fokozta egy sümegprágai kisfiú, Nagy Márton egyszemélyes néptánc produkciója.

Ez a nap több szempontból is rendkívüli volt, hiszen a helyszín és az időpont is más volt, mint a megszokott, és az óvodások szülei is vendégeink voltak. Ugyanis az óvoda felső udvarán történt és zajlott le az ünnepség ahol az óvodások műsora mellett egy új játék felavatása és ünnepélyes átadására is sor került. Ahhoz hogy ez megvalósulhasson sok-sok segítőre és támogatóra volt szükség. A játék megvásárlásához hozzájárultak: a szülők, az óvoda két alapítványa: a „Napraforgó” és a „Segítő Kéz az Óvodásokért” alapítvány, A Sümeg Polgári Önképző Kör és Vállalkozói Baráti Kör, A játék szállítását, telepítését a Közszolgáltató Kft. munkatársai végezték, a játék engedélyeztetését az önkormányzat vállalta. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindannyiuknak.

Az új játékon a nemzeti színű szalagot városunk polgármestere, Rátosi Ferenc vágta át- és osztotta szét a különböző alapítványok és támogatók megjelent képviselői között. Majd átadta a játékot használatra a „legilletékesebbeknek”, az óvodásoknak.

A játék kipróbálása után a gyerekek és szüleik az ősz gyümölcseiből kóstolgattak. Úgy vélem, hogy ez a nap nagyon jól sikerült, és szívből remélem, hogy mindenkiben egy szép emlék marad. Célunk, hogy az újonnan felavatott játékot a gyerekek sok- sok évig balesetmentesen használhassák.

2014.09.24

Bécsiné Ruzsa Krisztina

óvodapedagógus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA