Kezdőlap

Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde
8330 Sümeg, Rendeki u. 1.

OM azonosító: 036785

Intézményvezető: Papp Lászlóné 

Telefon: 06/87 550-207

Email elérhetőség: kompanikovi@gmail.com


Szeretettel üdvözöljük a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde honlapján!

Kedves Látogató! Sétáljon körbe nálunk!

Bemutatjuk óvodánk, bölcsődénk szakmai elhivatottságát, hitvallását, nevelőtestületét, a gyermekek nevelését célzó elképzeléseit, néphagyományőrzését, mindennapjait, programjait, ünnepeit!Múltját és jelenét.

Óvodánk rövid története: 2000-ben városunk két óvodáját szervezetileg összevonták. Az új intézményünk ekkor vette fel Kompanik Zsófia nevét. 2012-ben a székhely óvoda és a telephelyen működő óvoda és a bölcsőde egy helyre költözött, jelenlegi helyére, a volt Ady Endre Általános Iskola épületébe. 2018 nyarán a TOP-1.4.1 című pályázat keretében megtörtént az épület energetikai felújítása, így még korszerűbb környezetben nevelhetjük a gyermekeket. Intézményünk a város egyetlen óvodája.

Pedagógiai programunk: „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” címet viseli. Ennek tükrében nevelésünk legfőbb eszközének tartjuk a szabad játékot, a környezettudatos magatartás kialakítását, illetve fejlesztését. A gyermekek művészeti ízlésvilágát formáljuk az ovigalériában bemutatott alkotásokkal is.

Jelenleg hat óvodai és egy bölcsődei csoporttal működünk. Az üresen maradt termeket kiválóan hasznosítjuk: logopédiai helyiség, fejlesztő szoba, (gyermekeink egyéni fejlesztéséhez). Tornatermünk a nagymozgások és a mindennapi mozgások ideális színtere, mely nagyobb rendezvények, ünnepek lebonyolítását is lehetővé teszi.

Csoportszobáink és udvarunk felszereltségét folyamatosan bővítjük, alakítjuk, felújítjuk. Óvodai életünk szervezése során figyelembe vesszük a gyermekek egyéni, életkori sajátosságait, így nevelésük-fejlesztésük differenciáltan, saját képességeiknek figyelembe vételével történik, illetve egyenlő eséllyel részesülnek a színvonalas nevelésben.

Intézményünkben Hagyományőrző munkaközösség, Szülői Szervezet segíti nevelési céljaink megvalósulását.  Nevelőtestületünk valamennyi óvodapedagógusa szakmailag elhivatott, főiskolai óvodapedagógusi oklevéllel, többen közülük pedagógiai szakvizsgával is rendelkezik. Az óvodapedagógusok napi munkáját szakképzett dajkák (hat fő), két fő pedagógiai asszisztens, és óvodatitkár segíti. A bölcsődei csoportban két fő szakképzett csecsemő-és kisgyermeknevelő, és egy fő bölcsődei dajka végzi egy éves kortól a gyermekek gondozási feladatait.

Szeretettel várjuk leendő óvodásainkat, bölcsődéseinket, Sümeg város egész területéről és környékéről!

Sümeg, 2020. október 26.

 

                        Üdvözlettel:   

                                                           Papp Lászlóné
                                                           intézményvezető
                                                 és alkalmazotti közössége