HÚSVÉT AZ ÓVODÁBAN

Hagyományainkhoz híven idén is csoportonként, kellemesen, derűs légkörben ünnepeltük a gyermekeinkkel a húsvétot.

Mindannyian kicsinosítottuk magunkat az alkalomra és közösen, családias hangulatban fogyasztottuk el az ilyenkor szokásos reggelinket (sonkát főtt tojással és kaláccsal).  Az izgalom egyre fokozódott az idő előre haladtával és mikor elhangzott a bűvös mondat, hogy induljunk „ nyusziajándék” keresőbe, még a kicsik is rekord időn belül kapkodták magukra a cipőiket és kabátjaikat!

Szerencsére az időjárás sem babrált ki velünk, így könnyűszerrel tudtuk elhelyezni az óvoda udvarának bokraiban a meglepetés ajándékokat és édességeket, amiket aztán nagy ováció közepette meg is találtak a csoportok. Amíg örömködtünk a csomagoknak, előkerültek a nyuszis versek, mondókák, énekek, de alig értünk ezeknek a végére a Hétszínvirág csoport fiai már fel is sorakoztak a locsolkodáshoz. Lányaink a jól megtanult kedves, kicsit tréfás locsolóverset és a ruhájukra vagy hajukra spriccelt illatos kölnivizet cukorkával köszönték meg, amit a „legények” tarisznyájukba gyűjtöttek.

Ezután tovább indultak az emeleti csoportok minden kislányát és a felnőtt hölgyeket (óvó néniket, dadus néniket) is meglocsolni! A délelőtt egyik különleges színfoltja volt, amikor a Maci csoport ajtaja előtt egy bűbájos élő nyuszit is megcsodálhattak a gyerekek!

Az idei húsvétunk is felejthetetlen élményekkel gazdagított gyermeket, felnőttet egyaránt!

 

Császár Gizella

óvodapedagógus