ÓVODAI MEGEMLÉKEZÉS NEMZETI ÜNNEPÜNKRŐL MÁRCIUS 15-RŐL

2018. március 14-én megemlékeztünk az 1848/49-es szabadságharcról.
Az ünnepi műsort a Maci csoport adta elő, amelyet az ünnephez kapcsolódó versekből dalokból állított össze Kustosné Tobak Erzsébet óvodapedagógus.

A csoportokban már egy héttel az ünnepre való ráhangolódással kezdődött a megemlékezés. Korabeli könyveket nézegettek a gyerekek, amelyekben várakkal erődökkel csatajelenetekkel ismerkedhettek meg.

Az óvodapedagógusok sokat meséltek a gyerekeknek a huszárokról, a szabadságharcban betöltött szerepükről. Lovakat barkácsoltak, huszárokat, zászlókat festettek. Petőfi Sándor nevét a nagycsoportosok már ismerik, szívesen mondogatták a Nemzeti Dal című versének első versszakát.

Az ünnep kiteljesedése a tornateremben zajlott, ahol a gyerekek műsora után, a Zeneiskola tanárai adtak műsort, és Czapári Róbert a Radetzky Huszár Egyesület Őrnagya  beszélt a gyerekeknek a régi huszáréletről, a huszárok egyenruháját is bemutatta.

Ezután a fiúkat toborzásra hívta, a kislányok pedig integetve búcsúztatták őket. Ezzel is erősítettük a kicsikben a hagyományok ápolását, hogy Magyarország a mi hazánk, és a múltunkat tisztelnünk kell.

Kustosné Tobak Erzsébet
óvodapedagógus