Zsófia Napok 2014.

2014. május 14-16-ig második alkalommal került megrendezésre a három napos rendezvénysorozat. Először az elmúlt nevelési évben hagyományteremtő szándékkal, a névadónk iránti tiszteletből szerveztük meg a Zsófia Napokat.

Május 14-én egészségnapot tartottunk csoportonként. A gyermekek az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás jegyében fogyasztották el a szülők által felajánlott – melyet ezúton is köszönünk – zöldségeket, gyümölcsöket és a belőlük készített salátákat.

Május 15-én, Zsófia névnapján ünnepélyes keretek között emlékeztünk Kompanik Zsófiára, óvodánk névadójára. Dr. Kulcsár Ferenc alpolgármester úr megemlékezését követően minden csoport bemutatta a nevelési év során megismert versek, mesék, dalos játékok, táncok közül azt, ami kedvence lett az év során.

Május 16-án spotnap lett volna, amit a kedvezőtlen időjárás miatt egy héttel később, 22-én tartottunk meg. Az idő nagyon szép volt ezen a napon. A gyermekek csoportonként vettek részt egy jó játékban, ahol számot adhattak ügyességükről, figyelmességükről a mozgás, a környezetvédelem, az ének, és a mese területén egyaránt. A legügyesebb csapat elnyerte a Zsófia Kupát, mely a következő játékokig náluk marad. A játékot követően, Papp Imre várkapitány úr jóvoltából a lovagi tornán vettek részt a gyermekek, melyet ezúton is köszönünk a Papp családnak! A lovagi torna végén került sor az eredményhirdetésre. A kupát a Margaréta csoport nyerte, második a Csiga, harmadik a Maci csoport lett. Gratulálunk minden résztvevőnek. A gyermekek kellemesen elfáradva, élményekben gazdagon tértek vissza az óvodába.

Zsófia kupa 3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zsófia kupa 2