Ovi-zsaru

Óvodánk a 2014/2015-ös nevelési évben ismét bekapcsolódott az „Ovi-zsaru” országos prevenciós programba, melynek célja a gyermekek biztonságérzetének erősítése, az ismeretek játékos elsajátítása.

A program keretében 2015. január 28-án a kapcsolattartó rendőr, Bakos Balázs törzsőrmester tartotta az első foglalkozást a nagycsoportosok számára

A délelőtt folyamán a gyermekek megismerkedhettek az egyenruhával, az alapvető felszereléssel. Egyenként bemutatkoztak, pozitív élményt szereztek, megtapasztalták, hogy nem kell félni a rendőröktől, ha bajba kerülnek, bátran segítséget kérhetnek tőlük.

A helyes viselkedésformáról, idegen személlyel történő találkozásról is beszélgettek, a gyermekek jól válaszoltak a feltett kérdésekre.

A biztonságos közlekedés szabályairól tanácsokat, ill. új ismereteket kaptak a törzsőrmestertől, a már meglevő tudásuk mellé.

Megismerték Rendőr Robit és Rosszcsont Ricsit, a két kesztyűbábot, akik az óvodapedagógusok segítségére lesznek a további foglalkozások témáinak feldolgozásában.

A foglalkozás végén a törzsőrmester figyelemfelhívó karkötővel, színezővel és foglalkoztató füzettel ajándékozta meg a gyermekeket, melynek nagyon örültek.

Tartalmasan, jó hangulatban telt a délelőtt.

Köszönjük szépen a Sümegi Rendőrőrs őrsparancsnokának Makkos Róbert Alezredes Úrnak és Bakos Balázs Törzsőrmester Úrnak a közreműködését!

Szántó Ferencné

óvodapedagógus

P1020942 P1020973 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

rendőr

Horváth Szilárd Vajk – Napocska csoportos óvodás