MÁRTON NAPI LÁMPÁS FELVONULÁS

2015. november 11-én, szerdán késő délutánra szervezte meg a Kompanik Zsófia Óvoda a már tradicionálisnak mondható Márton napi lámpás felvonulását. Az óvodás gyermekek Márton nap alkalmából lámpást készítettek. A jeles napra való felkészülés ideje alatt megismerkedtek Szent Márton legendájával, a nap időjósló hiedelmeivel, valamint a naphoz fűződő lakomák jelentőségével. Ez alkalomból számos libás dalt, körjátékot, illetve verset tanultak.

A meghirdetett felvonulásra szép számmal érkeztek a gyermekekkel szülők, hozzátartozók, akiket a csoportok libazsíros falatkákkal láttak vendégül. A gyermekek a tanult dalokat, verseket bemutatták a szülőknek.

Ezután az udvaron gyülekeztünk a felvonulásra, ahol Hujber Jánosné óvodavezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Hétszínvirág csoportból, Beregszászi Barna elevenítette fel a naphoz tartozó legendát.

Majd elindult a menet, amely az óvoda körül az intézmény épülete mellett fekvő utcákat érintve haladt. A gyermekek véleménye alapján csodálatos látványt nyújtott a megannyi kis lámpással felvonuló tömeg.

Nagy öröm volt látni, milyen nagy létszám vett részt a meghirdetett programon, melyet a mai napig is felemlegetnek a gyermekek.

Balogh Ildikó

óvodapedagógus

4 12291936_919483614766509_8524528668046345020_o3