Advent……

Advent…

A Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebb eső vasárnaptól Jézus Krisztus születésének napjáig, december 25-ig tartó advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyi előkészület ideje. Advent jelképe az a koszorú, amelyet rendszerint fenyőgallyakból fonnak, a ráhelyezett négy gyertya közül minden vasárnap eggyel többet gyújtanak meg. A gyertyák a Jézus születésével szétáradó világosságot, egyben a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. Különösen ebben nehéz időszakban van a legnagyobb szükségünk rájuk!          

                  

 Az adventi hetek, a karácsonyvárás az óvodánkban is az egyik legjelentősebb ünnepi időszakunk.

Jelen Covid járványhelyzetre való tekintettel – megelőzési céllal -, az idén sajnos elmaradnak a szülőkkel együtt töltött programjaink, a közös játszódélután, a karácsonyi fotózás az óvodában, Mikulás is csak az óvoda falain kívül köszönti a gyermekeket, elmarad az ünnepi zenei hangverseny a zeneiskolásokkal, ideiglenesen szüneteltetjük a délutáni fakultatív programjainkat. Az intézményünk rendhagyó adventre készül.

December első hetére hagyományainknak megfelelően ünneplőbe öltözik az amúgy is csodaszép óvodánk és bölcsődénk!

December 4- én az udvaron, az épület előtti járdáról integet a Mikulás a gyermekeknek. Miközben a gyermekek a Mikulásnak örülnek, addig a kis csizmák, zsákok is színültig megtelnek mindenféle földi jóval! Ezek a hetek a felkészülés jegyében telnek, legfontosabb momentumai az ünnepre való érzelmi ráhangolódás, a család ünnepének az előkészítése. Az adventi időszak zárása, december 18.-án, az idén is a csoportokban történő ünneplés lesz, persze most ez is kicsit másképp, de reményeink szerint minden kisgyermeknek boldog perceket szerez, szép emlék marad. Ebben az évben az utolsó nevelési nap, dec.21-e. Sümeg város Önkormányzata 2020. 12. 22 – 2021. 01.03-ig határozta meg az intézmény zárva tartását a 3/2020. (I. 30.) öh. határozatában. Az első nevelési napunk 2021-ben 01.04-én lesz.

Áldott, meghitt készülődést, ünneplést kívánok minden kedves szülőnek, gyermeknek, óvodánk dolgozóinak!

Tisztelettel köszönöm Sümeg Város Önkormányzatának az egész évben nyújtott segítségét!

Köszönjük külső támogatóinknak, a Szülői Szervezetnek, a gyermekek szüleinek, hozzátartozóinak is a segítő együttműködését!

Végül, de nem mellékesen az óvoda alkalmazotti közösségének az emberfeletti hozzáállását, munkáját, segítségét!

Tisztelettel:

Papp Lászlóné
intézményvezető

2020.11.30.