Zsófia napok óvodánkban

Zsófia napok óvodánkban

Az idei évben is, ahogy minden évben megemlékeztünk névadónkról Kompanik Zsófiáról, két naposra terveztük ezt a programot. Május 15-én – Zsófia napon – közösen elsétáltunk a Hét vezér téren tavaly felavatott szobrához, ahol megkoszorúztuk azt. Először közösen, majd minden csoport külön-külön is énekelt az ünnephez kapcsoló dalt. Mi óvodapedagógusok is tanultunk egy új dalt, amit elénekeltünk a gyerekeknek.

A program második napján egy közös vetélkedőre hívtuk a gyermekeket. A megnyitón minden csoport megkapta a menetlevelet és a csatakiáltás elmondásával buzdították egymást.

7 állomást alakítottunk ki az óvoda épületén belül, menetlevéllel felszerelve indultak a csoportok teljesíteni az óvodapedagógusok által összeállított feladatokat. Az állomásokon változatos „próbák” várták a gyerekeket: sportos ügyességi feladatok, a matematikai képességeket is próbára tevő feladatok, a népmesék ismerete is szerepet játszott az egyik állomáson, kézügyesség gyakorlása, gyermekdalok éneklése, illetve azok felismerése dúdolás alapján, madarak és hangjuk felismerése valamint gyümölcsök felismerése tapintás alapján és a végén gyümölcskóstolás. A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat, izgatottan várták, hogy az óvodapedagógusok a feladatok teljesítése után lepecsételjék a menetlevelüket. Az állomások teljesítése után egy közös futás következett: „Fussuk körbe az ovit!”- felkiáltással. A gyerekek kiállták ezt a próbát is, még a legkisebbek is becsülettel végigfutották a távot! Az eredményhirdetés után mindenki ajándékot kapott, örömmel vitték haza a lufiból készült állatfigurákat, amelyet Dömötör Zsolt lufihajtogató világbajnoktól kaptak ajándékba!

Sümeg, 2024. május 17.

Bécsiné Ruzsa Krisztina
óvodapedagógus