Farsang az óvodánkban

Február 1 –én tartottuk óvodánkban a farsangi mulatságot. Csoportjainkban már hetekkel korábban elkezdtük a ráhangolódást. Verseket, énekeket tanultunk és napokig díszítettük csoportszobáinkat és a folyosókat, faliújságokat, tornatermet. Jelmezeket is lehetett kölcsönözni az óvodában.

Reggel érkezéskor a szülők beöltöztették a gyermekeiket és sok finom süteménnyel, innivalóval is hozzájárultak a jó hangulathoz. Ebben az évben már lehetőség volt, hogy együtt is ünnepelhessünk. 9 órakor a csoportok bevonultak a tornaterembe, ahol mindenki megnézhette a jelmezes felvonulást. Majd Hujber Jánosné óvodavezető köszöntötte a gyerekeket és felnőtteket s vidám farsangolást kívánva megkezdődött a mulatság.

Először az óvó nénik és a bölcsődei gondozó nénik egy mesejátékot adtak elő – „Butuska kis egér” címmel. A mese a hét kis egérről szól, akiket az anyukája szeretné elaltatni, de ők nem akarnak, ezért egérmama különböző állatok segítségét kéri, akiknek ez szintén nem sikerül. Végül a macska énekétől végre „elálmosodnak” a kisegerek és az anyukájuk ölében elszenderednek. A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy óvónénjüket láthatták csintalankodni. Felszabadultan kacagtak a vidám mese alatt, nagy sikerünk volt. Az előadást követően fergeteges tánccal próbáltuk elűzni a telet, majd a közös táncolás után a csoportok visszamentek a csoportszobájukba ahol újra megcsodálhatták egymás jelmezeit. Ettünk, ittunk és folytattuk a mulatságot.

Minden csoport a saját szobájában versekkel és dalokkal űzte a telet, versenyjátékokkal színesítette a délelőttöt. A gyerekek együtt versenyezve, drukkolva játszottak, ezzel is erősítve a köztük levő kapcsolatot. A bál hangulatát jól tükrözik a gyerekekről készült képek.