Játékos úszás és vízhez szoktatás

Ebben a nevelési évben is sor került a tanköteles óvodásaink részére szervezett ovis úszásra a Hotel Kapitány Wellnessben. Olyan nagy létszámban (32fő) jelentkeztek a gyerekek, hogy 3 csoportban tudta csak vállalni Hegedűs Iboly tanító- úszásoktató a foglalkozások lebonyolítását.

 Az első turnusban, (április 8-22.) a Süni és a Napocska csoportos gyermekek, majd a másodikban (április 23-tól május 8.) a Csiga és a Katica csoportosok ismerkedhettek a vízzel, vagy eleveníthették fel „úszótudományukat” 10-10 alkalommal. A korai kezdés ellenére is a gyerekek lelkesen és vidáman jöttek minden alkalommal a foglalkozásra. Élvezték a játékos feladatokat, melyek során, szinte észrevétlenül sajátították el az úszás alapjait. Siklani, többen segédeszköz nélkül megtanultak, de bátran beugrottak a mélyebb vízbe is. Az utolsó foglalkozáson a szülők is meggyőződhettek gyermekeik bátorságáról, ügyességéről.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Papp család támogatását, hogy idén is óvodásaink rendelkezésére bocsátották a wellness részleg tanmedencéit.

 

Lentsné Gáspár Hajnalka                             Vargáné Szita Beáta

Csiga csoport óvodapedagógusai

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA