Zsófia Napok 2015. május 15-18-19.

2015. május 15-18-19-én rendeztük meg a III. Zsófia Napokat. Május 15-én, Zsófia névnapján ünnepélyes keretek között emlékeztünk meg névadónkról, Kompanik Zsófiáról. Kovács László alpolgármester úr ünnepi köszöntőjét követően a Süni csoport körjátékokból és mesedramatizálásból összeállított műsorát láthatták az ünneplők. Őket követte a Nyirettyű népzenei együttes előadása, mely megteremtette a hangulatot a megemlékezést záró táncházhoz. A táncházat Bárány Bea és Gibert Flóra néptáncosok vezették.

Kompanik Zsófia gyermekszeretete által vezérelt tettei és a pedagógiai programunk szellemiségének megfelelően állítottuk össze a 3 nap programját.  Május 18-án, hétfőn minden csoport a környezettudatos magatartásra nevelés és a vele szoros kapcsolatban álló egészséges életmódra nevelés jegyében szervezte tevékenységeit: kirándulás, ismeret- és képességfejlesztő játékok, szelektív hulladékgyűjtés stb.

A harmadik napon, május 19-én óvodánk 7 csoportjával együtt, a járás 4 óvodájának 5 csoportja (Csabrendek 2 csoport, Káptalanfa, Sümegprága, Zalagyömörő) is bekapcsolódott a vár környékére szervezett Zsófia Kupa elnevezésű játékba. A gyermekek 6 helyszínen különböző játékos tevékenységekben vettek részt, melyekért pontokat kaptak. Óvodánk Napocska csoportja gyűjtötte a legtöbb pontot, így ők vitték el a kupát. A második helyezett a Csiga csoport lett. A harmadik helyezést Csabrendek Süni csoportja érte el.

A játékot követően, Papp Imre Várkapitány Úr jóvoltából lovagi tornán vettek részt a Zsófia Kupa résztvevői. A torna után következett az eredményhirdetés, melyet a gyermekek izgatottan vártak.

A programra a csapatokat elkísérték a szülők is. A játék helyszínein a nyugdíjas kollégák közreműködtek.

 

Hujber Jánosné

óvodavezető

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA