AZ ISKOLÁBA MENŐ NAGYCSOPORTOS GYERMEKEK KIRÁNDULÁSA

A hagyományokhoz híven 2015. május 28-án ismét kirándulni vittük az iskolába menő nagycsoportos óvodásokat. A kiránduláson 3 csoport gyermekei vettek részt, a Napocska csoportból 24 fő, a Csiga csoportból 14 fő, a Katica csoportból 2 fő.

Mindenki izgatottan várta ezt a napot, hisz a kirándulás minden gyermek számára nagy élményt, izgalmat jelent. Az úti cél Keszthely volt, ahova vonattal utaztunk. A gyermekek mikor megpillantották a vonatból a Balatont nagyon megörültek.

Megérkezésünk után „mint akik nagyon elfáradtak” megpihentünk és elfogyasztottuk finom reggelinket, majd félórás sétahajózásban volt részünk a „Hableány” hajón. Szerencsére az időjárás kellemes volt, így mindenki nagyon élvezte a hajókázást. A tó partján hattyúkat és kacsákat nézegettünk. Tovább fokozva az élményeket a város egyik legszebb játszóterére mentünk, ahol különböző játékokon ügyeskedhettek a gyerekek. Majd a Dottó – városnéző kisvonatra ültünk fel, melyen haladva megcsodálhattuk a város utcáit, nevezetességeit. A kisvonatozás szintén nagy élményt jelentett mindenki számára. Végezetül a vonat indulásáig lehetőség volt a játszótéren való játékra.

A kiránduláson mindenki nagyon jól érezte magát, maradandó emlékeket szereztünk, hiszen voltak olyan gyermekek, akik még nem ültek se vonaton, se hajón és városnéző kisvonaton sem. Számomra nagyon jó érzés volt, hogy együtt kirándulhattam az iskolába készülődő nagycsoportosokkal.

Köszönjük az óvodavezetőnek, hogy megszervezte ezt az izgalmas kirándulást.

 

Bakosné Balogh Ildikó

óvodatitkár

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA