GYERMEKNAPI KIRÁNDULÁS A VÁRBA

Május 29-én a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde óvodásai egy korábbi szokásunkhoz híven gyermeknapi kirándulást tettek a sümegi várba. A nagy napot már hetek óta várták kicsik és nagyok, és izgalommal vágtak bele a nagy útba. Idén is több szülő örömmel vállalta, hogy elkíséri gyermekét a kirándulásra, ezzel is biztosítva a biztonságot az ovisok számára.

Ezen a pénteki napon már belekóstolhattunk az első igazi nyári napsugarakba, így az időjárás nagyban hozzájárult a kellemesen eltöltött órákhoz. Reggel 9 órakor indultunk útnak, egy kis enni- és innivalóval felszerelkezve. A várba vezető hosszú úton több alkalommal is megcsodáltuk az elénk táruló város látképét, és megkerestük óvodánkat a magasból. Amikor „meghódítottuk” a várat, megálltunk egy kis pihenőre, hogy a gyerekek falatozhassanak és utána újult erővel tovább folytattuk utunkat. Körbe jártunk a kőfalak mellett több száz lépcsőt megmászva, a lőrés ablakokon át kémleltük a tájat, illetve számos fényképet is készítettünk. A kirándulást a játszótéren eltöltött idővel koronáztuk meg, ahol önfeledten és vidáman próbálták ki a gyerekek a különböző játékokat. Majd visszaindultunk az óvodába egy kicsit fáradtan, de még mindig jókedvűen.

Végül szeretnénk megköszönni azon szülők segítséget, akik részt vettek a kiránduláson. Bízunk benne, hogy ők is szép emlékkel gazdagodtak, és még lesz alkalom ehhez hasonló kirándulást tenni.

Bécsiné Ruzsa Krisztina

óvodapedagógus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA