Interaktív zenei foglalkozás az iskolába készülő nagycsoportosoknak

 2016. május 05-én, csütörtökön a sümegi zeneiskolából érkeztek zenepedagógusok a gyermekekhez, hogy interaktív módon széleskörűen megismertessék a szeptembertől iskolába járókat különféle hangszerekkel.

A foglalkozás alatt a hangszerek megnevezése után röviden megszólaltatták azokat és típusa alapján csoportba sorolták. Mindeközben ritmusgyakorlatokat végeztek egy-egy, mindenki számára ismert mondókára, majd dallambújtatással, dúdolással tavaszi dalokat mutattak be, majd hangszeres kísérettel közösen énekelték el.

A gyermekek számára nagyon érdekes és újszerű volt, mivel több hangszert ki is próbálhattak, amivel esetleg eddig egyáltalán nem találkoztak. A foglalkozás után néhányan már tervezgették, hogy melyik hangszert választják majd, ha megkezdik az iskolai tanulmányokat.

Azt hiszem, hogy mindenképpen sikerült kíváncsivá tenni és egyben felkelteni az érdeklődésüket a még óvodáskorú gyermekeknek a zenei- illetve hangszeres oktatásra, ezzel párhuzamban elősegíteni és egyben megkönnyíteni a későbbiekben választásukat, döntésüket.

 

Balogh Ildikó

óvodapedagógus