Csiga csoport bemutatkozása

Ahogy az igazi csigák is sokfélék, így a csoportunkban is sokféle, eleven, vidám, nyüzsgő gyerek tölti együtt óvodás napjait. 

 Járnak hozzánk nagyobbacskák, akik szeptembertől már iskolába mennek, de olyan aprócskák is, akik ebben az évben ismerkedtek meg az ovis élettel. Csoportunk vegyes csoport, ahol a kisebb és nagyobbacska gyerkőcök nagy örömmel játszanak, de segítenek is egymásnak, ha szükséges. Kereken 30-an vagyunk! 

Óvodásainkra jellemző az egymás iránti tisztelet és elfogadás. Célunk, hogy szeretettel, megértő pedagógusi attitűddel megkönnyítsük a gyermekek számára az óvodai életbe való beilleszkedést, megszerettessük velük az óvodát, és a csoportból igazi közösséget varázsoljunk. A szokás és szabályrendszerünk megfelelő működését hangsúlyozzuk, önállóságukban erősítjük őket. Testvérek, unokatestvérek, egymást bátorítva, vigasztalva, ugyanakkor vidáman élik itt az óvodás életüket.

 Csoportszobánk tágas, hangulatos, dominálnak a kellemes, meleg színek. Dekorációnk mindig az adott évszaknak megfelelő, ugyanakkor diszkrét, nem hivalkodó. Berendezési tárgyaink a gyerekek életkorának megfelelnek. 

Sokféle játék áll a gyermekek rendelkezésére, melyeket cserélgetünk és így mindig az újdonság erejével hatnak. Fontosnak tartjuk a gyermekek tartalmas, életkornak megfelelő szabad játékát, melyhez gyakran készítünk kiegészítő eszközöket is. Együttes játék, barkácsolás, mesehallgatás, dramatizálás, tornatermi és szabad levegőn végzett mozgásos játékok mindegyike kedvelt a gyerekek körében, melyek során fejlődnek a szociális képességeik, bővülnek ismereteik. Egy-egy téma feldolgozása több napon keresztül, komplex formában valósul meg. Szeretünk hosszabb sétákra, közvetlen környezetünket felfedező kirándulásokra indulni, ahol a sok élmény gyorsan közösséget varázsol a hozzánk járó gyerekekből. Igyekszünk minden gyereket felkészíteni a sikeres iskolakezdésre.

 Lehetőség szerint minden nap fordítunk elegendő időt a levegőzésre, de figyelünk a napi gyümölcs- és a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra is.

 A gyermekeink szüleivel segítő, empatikus, jó kapcsolatot ápolunk. Lehetőséget teremtünk, hogy betekinthessenek a gyermekeik mindennapjaiba, fejlődésébe, óvodai életébe. Csoportunkban a szülők nagyon együttműködőek, sok ötlettel, gyűjtőmunkával, eszközzel segítik a mindennapi munkánkat.