BÖLCSŐDEI CSOPORT BEMUTATÁSA

Csoportunk, 2008. szeptember 1. óta működik, melybe 1 éves kortól egészen 3 éves korig fogadunk gyermekeket. A csoport létszámát tekintve szinte minden évben a maximális 12 fővel dolgozunk.

Fontosnak tartjuk a családias, biztonságos, szeretetteljes légkör megteremtését, hogy a gyerekek jó kedvűen, mosolygósan érkezzenek a bölcsődébe és így felszabadult, nyugodt játékkal tudják eltölteni azt az időt, amíg a nap végén szüleik megérkeznek értük. Céljaink közt szerepel, hogy a lehető legtöbb énekkel és mondókával ismertessük meg a kicsiket. Igyekszünk ezt az adott évszaknak vagy ünnepnek megfelelően tenni. Az éneklést furulyázással is színesítjük.

 Több éves tapasztalataink alapján megállapíthatjuk, hogy már a legkisebb korosztály is nagyon szeret alkotni, így szinte mindennapos nálunk a festés, ragasztás vagy akár a nyomdázás. A kicsik saját maguk dönthetik el, hogy szeretnének- e az adott tevékenységben részt venni, bekapcsolódni ,senkire nem erőltetünk rá semmit. 

A kicsik számára fontos a rendszeres napközbeni mozgás, így arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb időt a friss levegőn töltsük. Erre tökéletes lehetőséget nyújt a bölcsőde udvarán kialakított fedett terasz és a nagy udvar. Több alkalommal is lehetőségünk nyílik igénybe venni az intézményhez tartozó hatalmas tornatermet, ahol a megfelelő játékeszközök használatával a gyermekek mozgását is fejleszteni tudjuk.

 A szülőknek támogatást és segítséget nyújtunk a gyermekek pelenkáról, előkéről, illetve cumiról való leszoktatásában. Minden gyermekkel a korának és fejlettségi szintjének megfelelően foglalkozunk.

Füstös Beatrix 
gondozónő

Sümeg, 2020. február 27.