Az óvoda újranyitása

TISZTELT SZÜLŐK!

ikt. sz.:7/104/2020

Sümeg Város Önkormányzatának Polgármestere a 117/2020. (V.21) határozatával az Óvodában megszűntette a rendkívüli szünetet.

Az óvoda ennek értelmében május 25-től, már nemcsak ügyeletet lát el, hanem reggel fél 7-től 17 óráig nyitva van.

Az intézménybe járó gyermekek, és a kollégák védelme érdekében úgy gondolom nem nevezhető túlzónak néhány óvatos szabály bevezetése, amíg a veszélyhelyzet visszavonásra nem kerül!

  1. Azok a szülők, akik tartanak a vírushelyzettől, a járványveszély elmúltáig kérhetnek e-mailen engedélyt a gyermekük távolmaradására!
  2. Az óvodánkban és a bölcsődében a szorgalmi időszak 2020. május 25-tól 2020. május 31-ig tart, ezután, felmérésre kerül, hogy ki igényli a nyári időszakra az összevont csoportokban történő óvodai ellátást. Azok a szülők, akik már most tudják, hogy nem szeretnék hozni gyermeküket, írásban jelezhetik.
  3. Azok, akik jönni szeretnének, csakis egészségesen tehetik, és előző munkanap 10 óráig szíveskedjenek ezt jelezni a kompanikovi@gmail.com címre, hogy a megfelelő csoportszervezést és az étkezést is biztosítani tudjuk számukra. Fontos, hogy 8 óráig érkezzenek meg a reggeliztetés higiénikus lebonyolítása érdekében!
  4. Az óvodát igénylő szülők az óvoda épületébe továbbra sem nem léphetnek be! A gyermekeket a dadus néninek kell átadni az óvoda bejárati ajtajánál.
  5. A belépést követően fertőtlenítő lábtörlő lesz kihelyezve, illetve azonnali kézmosást végzünk.
  6. A gyermekek számára szükséges mindennapra egy másik váltóruhát hozni, amibe a megérkezésükkor át is öltöztetik őket a pedagógusok.
  7. Arra kérem Önöket, hogy a fertőzésveszély elkerülése végett gyermekeik számára csak a legszükségesebb holmikat hozzák magukkal. Ha nélkülözhető az otthoni „alvótárs”, az óvodában találunk arra alkalmasat.
  8. Ezen kívül legyenek kedvesek ágyneműt, folyékony szappant és papírkéztörlőt hozni.
  9. Amennyiben a gyermeken napközben bármiféle megbetegedés (láz, fokozottabb orrfolyás, tüsszögés, köhögés) tüneteit észleljük, azonnal értesítjük a szülőt, és a gyermeket haza kell vinni az óvodából.

A gyermeket ezután csak orvosi igazolással engedjük vissza a közösségbe!

Köszönöm a megértésüket és az együttműködésüket!

 

Sümeg, 2020. május 22.

Horváth Mária
intézményvezető