Tájékoztató

TISZTELT SZÜLŐK!

Ezúton kérem elnézésüket, hogy az óvoda újra nyitása óta nem az Önök által megszokott rendben járhatnak óvodába, illetve történt eddig a csoportok kialakítása.

Az intézménybe járó gyermekek, és a kollégák védelme érdekében június 2-től is érvényben marad egy-két óvatos szabály, melynek betartása minden szülő számára is kötelező:

  • Az épületbe a szülők továbbra sem léphetnek be! A gyermekekért továbbra is a dadus néni fog kimenni, ne engedjék be őket egyedül az óvoda épületébe! Arra kérem Önöket, hogy reggel 8 óráig szíveskedjenek megérkezni, hogy minden kisgyermek számára tudjuk biztosítani a higiénikusabb étkeztetést és annak feltételeit!
  • Azt is szeretném kérni, hogy Önök is tartsák be az egymás közötti másfél méteres távolságot, hisz ezek a szabályok még életben vannak. Fokozottabban figyeljenek arra is, hogy érkezéskor-távozáskor, ha átvették a gyermekeiket, minél hamarabb hagyják el az óvoda előtti járda szakaszt, a parkolót, hogy más szülők is meg tudjanak állni, és nyugodtan tudják átvenni a gyermekeiket.
  • Június 2-től gyermekeik saját csoporttársaikkal kerülnek egy csoportba, de az óvodapedagógusok személye hetente változhat.
  • A gyermekek csakis egészségesen jöhetnek! Amennyiben a gyermeken napközben bármiféle megbetegedés (láz, fokozottabb orrfolyás, tüsszögés, köhögés) tüneteit észleljük, azonnal értesítjük a szülőt, és a gyermeket haza kell vinni az óvodából. A gyermeket ezután csak orvosi igazolással engedjük vissza a közösségbe!
  • A gyermekek számára szükséges mindennapra egy másik váltóruhát hozni, amibe a megérkezésükkor át is öltöztetik őket a pedagógusok.
  • Arra kérem Önöket, hogy a fertőzésveszély elkerülése végett csak a legszükségesebb holmikat hozzák magukkal. Ha nélkülözhető az otthoni „alvótárs”, az óvodában találunk arra alkalmasat.
  • Ezen kívül legyenek kedvesek ágyneműt, folyékony szappant, nedves törlőt és papírkéztörlőt hozni.
  • Amennyiben ebéd után szeretnék a gyermekeiket haza vinni, vagy változás áll be az óvodai igényükkel kapcsolatban, azt legyenek kedvesek e-mailben, a kompanikovi@gmail.com címre jelezni.
  • A nevelőtestülettel megbeszélve augusztus hónapban kerül majd sor egy közös, nagycsoportosokat elbúcsúztató ünnepségre. Kérem, ezzel kapcsolatban is figyeljék az óvoda web oldalát.
  • AZ ÓVODA EZEN A NYÁRON NEM TART SZÜNETET! Folyamatosan üzemelünk, az intézményt érintő minden egyes változásról a továbbiakban is itt adok tájékoztatást!

 

Köszönöm szépen az együttműködésüket!

 

Sümeg, 2020. május 29.

Horváth Mária
Intézményvezető