A KOMPANIK ZSÓFIA ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE HÁZIRENDJÉRE VONATKOZÓ OPERATÍV INTÉZKEDÉS

A KOMPANIK ZSÓFIA ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE

HÁZIRENDJÉRE VONATKOZÓ OPERATÍV INTÉZKEDÉS

Nyilatkozni kell a szülőnek arról, hogy a gyermeke egészséges. Ezt kitöltve kell szeptember 1-jén/érkezéskor átadni a csoport óvodapedagógusának. Ez helyettesíti az egészséges igazolást. Elmulasztása esetén a gyermeket nem áll módunkban fogadni! A nyomtatvány augusztus 31-én felkerül a honlapra (kompanikovi.hu), onnét is letölthető lesz, de a bejáratnál elhelyezett asztalon is megtalálható papír alapon.

Szülő (kísérő) csak az óvintézkedések betartásával léphet be.

Az óvoda 6:30 órától tart nyitva, 17:00 óráig. A gyermeket kizárólag egy felnőtt kísérheti érkezéskor és távozáskor is, 2020. szeptember 1-jétől csak maszkban léphetnek a felnőttek óvodánk, bölcsődénk területére, az öltözőkbe, az udvarokra. A gyermekek reggel 7 óráig lesznek ügyeleti csoportban, az emeleten és a földszinten is lesz egy-egy. Délután csak akkor mehetnek át az ügyeleti csoportba, ha a létszám 2 főre csökken 16:30 és 17 között.(Az ügyeleti csoport létszáma sem lehet 10 fő fölött.)

Az udvaron is külön lesznek a csoportok. Napirendünk szerint igyekszünk minél több időt a szabad levegőn tölteni. A korábbiakhoz hasonlóan az öltözőkben és az óvoda/bölcsőde területén ne csoportosuljanak, a pedagógusokat lehetőség szerint csak rövid ideig tartsák fel, mielőbb adják át az óvodapedagógusoknak, kisgyermeknevelőknek a gyermekeket.

A kisgyermekek a csoportszobába lépés előtt a mosdóban szappannal mossanak kezet, csak papírtörlő használata megengedett!

Kérjük a szülőket, hogy a gyermek, otthonról hozott „alvókát”, csak akkor hozzon az intézménybe, ha feltétlenül szükséges. Külön zacskóba kérjük az „alvókát”, melyet az alváshoz megkap, majd visszakerül az öltözőszekrénybe.

Az ügyeleti csoportszobákban a szőnyegeket megszüntetjük és csak azok a játékok kerülnek elő, amelyet mindennap fertőtlenítünk.

A gyermekek altatása nagy létszámban nehezen valósítható meg biztonságosan a megfelelő távolságtartás betartásával, ezért kérjük ennek tudomásul vételét!

Az óvodába érkezéskor és az étkezések előtt alkalmazunk fertőtlenítő kézmosást.

A délutáni különfoglalkozásokat, óvodai közös rendezvényeinket az első félévben szüneteltetjük. Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Sümeg, 2020. augusztus 31.                                                

Papp Lászlóné
intézményvezető-helyettes