Járványügyi intézkedések

Tisztelt Szülők!

Szigorodtak az óvodára vonatkozó járványügyi intézkedések:

  1. A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt. Kérem a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az óvodát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Az a gyermek, tanuló vagy az intézményben dolgozó, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a gyermekorvos, háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
  2. Szeptember 21-től az óvodánkba az ott dolgozók, az egy kísérő és a gyermekek csak testhőmérséklet mérés után léphetnek be. Ezen kívül kerüljék el, hogy a szülők és a gyermekek egyszerre nagyobb létszámú jelenléte, találkozása legyen a folyosón, a bejárati ajtónál!
  3. Kérjük az együttműködésüket, együtt tehetünk a járvány elleni védekezéshez.
  4. Október 1-jétől az óvodánkba, az ott dolgozók és a gyermekek csak testhőmérséklet mérés után léphetnek be. Lázas gyermeket azonnal el kell különíteni és a szülőt értesíteni. A gyermeket az óvodába kísérő szülő illetve más nagykorú személy intézmény területére a testhőmérséklet-mérési pontig, az óvoda bejárati ajtajáig léphet be, ha az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselnek.
  5. Szülő, kísérő nem léphet be az óvodába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével!
  6. Óvodánkban a délutáni sportfoglalkozásokat, különfoglalkozásokat átmenetileg felfüggesztjük.

A kézfertőtlenítés, kézmosás fontosságára Önök is hívják fel gyermekük figyelmét! Vigyázzunk egymásra!

Sümeg, 2020. szeptember 19.

Üdvözlettel:

Papp Lászlóné
Intézményvezető-helyettes