Kirándulás a Veszprémi állatkertbe

KIRÁNDULÁS A VESZPRÉMI ÁLLATKERTBE

(Az iskolába menő nagycsoportos gyermekekkel)

Óvodai nevelési gyakorlatunknak megfelelően ebben az évben végre megtudtuk szervezni a hagyományos, nagycsoportos kirándulást, az iskolába induló gyerkőcök számára. Az előző években sajnos a korona vírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése korlátozta az óvodán kívüli tevékenységeket.

Óvodánk Szülő Szervezete vetette fel idén az állatkerti, autóbuszos kirándulás lehetőségét, ami meg is valósult ez év június 10-én. A felmerülő összes költséget ők állták, beleértve a közös fagylaltozást is.

Remek programot ajándékoztak a 44 fő búcsúzó gyerkőcnek, annak ellenére, hogy az időjárás sem a kedvező arcát mutatta, mert egész héten esett, de a jókedvünket nem fújta el semmi!

Vidáman, foglaltuk el az autóbuszt, majd útközben is énekelgetve, beszélgetve, tájat nézegetve töltöttük az időt és csalogattuk elő a napocskát.

Kis csapatunk 9 órára, a nyitásra ért az állatkert bejáratához, ahol szeles, derengő, enyhe, igazi kiránduló idő fogadott bennünket.

A hatalmas területen levő, gyönyörűen felújított, tágas kifutókban, lelkendezve fedezték fel a majmokat, fekete medvéket, de láttuk a veszekedős kedvükben levő elefántokat, hatalmas zsiráfokat, lustán ásítozó oroszlánokat. A sivatagi madarakat ügyesen felismerték a gyerekek. Az állatsimogatóban a bátrabbak együtt ugrándoztak a kisgidákkal, barikákkal.

Természetesen a gyerekek igényeinek megfelelően biztosítottuk az étkezés és mosdó használat lehetőségét. Az ovisaink nagyon fegyelmezettek, egy-két kivételtől eltekintve csendesek, türelmesek is voltak.

Élményekben gazdag, nagyon szép délelőttöt töltöttünk az állatkertben!

Köszönet mindenkinek, aki a program szervezésében, finanszírozásában szerepet vállalt!

Sümeg, 2022. június 13.                                 

Vargáné Szita Beáta
óvodapedagógus  – Cirmi csoport