Ballagási gondolatok

 „Tanulni sokat a gyermektől lehet, mert mindig a mosolyt tanítja neked.
Tiszta lelke nem bánt, nem kér, csak arra vágyik, hogy vele legyél.
Elfogad – mindegy, ki vagy – nem irigy, bármit neked ad.
Várja, hogy játssz, tanítsd és szeresd, hogy az élet iskolájába vezesd.”

(Kiss Magdolna: Gyermeki lélek)

A Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde nevében szeretném megköszönni a szülőknek, hogy a mi intézményünket választották, támogattak bennünket és néhány évre ránk bízták egyik legféltettebb kincsüket, a gyermeküket!

Ismét eltelt egy nevelési év, amelyet ünnepélyesen zártunk le, méltón bocsájtottunk útjukra a 39 óvodás és 15 bölcsődés gyermeket. Ahogy visszatekintünk, az elmúlt időszakra, tele vagyunk büszkeséggel, láthatjuk milyen csodálatos utat jártak be a gyermekek, milyen sokat fejlődtek, sok barátot szereztek, élményt gyűjtöttek. Reméljük, sok kedves emlékeket visz magával mindenki a tarisznyájában. Valami azonban most véget ér, de hamarosan új kezdődik! Várják őket az iskolába, ahol majd tanulnak írni, olvasni, számolni és még sok mindent, hogy boldog felnőttek legyenek. Néha amikor eszükbe jutunk, látogassanak el hozzánk. A bölcsődéseknek az óvodában kezdődik az új kaland, játék! Várjuk őket is és azokat a gyermekeket is, akik nem a bölcsődéből jönnek sok szeretettel!

Kirándulást is szerveztünk a ballagó nagycsoportosoknak, melyet a korábbi évekhez hasonlóan a Szülői Szervezet finanszírozott. A Bakonyerdő Zrt. által fenntartott Festetics Imre Élményközpontban a Természet Háza Látogatóközpont Vadfarmját, Állatparkját jártuk be. Keszthelyre vasúttal mentünk, innen Gyenesdiásra dottóval.

Szeretném megköszönni a Fenntartó Sümeg Város Önkormányzatának a segítségét, támogatását, nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik bármely módon segítettek, támogatták intézményünket, köszönjük a Szülői Szervezet tagjainak a többéves, odaadó, segítő munkáját.

Köszönöm a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde minden dolgozójának, hogy az óvodai, bölcsődei nevelésben dolgoznak, hogy nap, mint nap azért fáradoznak, hogy segítsék a gyermekek fejlődését.

Minden kis ballagó ovisunknak, bölcsődésünknek, családjaiknak szívből kívánunk sok sikert, örömet, jó egészséget és vidámságot a további évekhez!

Sümeg, 2023. június 11.

Papp Lászlóné
intézményvezető