Úszótanfolyam az óvodában

Úszótanfolyam az óvodában

Az óvodai úszás elsődleges célja az, hogy a megfelelően kiválasztott oktatási módszerek alkalmazásával minden gyermek megtanuljon, a vízben biztonságosan mozogni.

Fő célunk ebben az életkorban tehát nem az úszásnemek megtanítása, hanem a gyermekek szervezetének vízhez szoktatása, valamint a vízbiztonsági alapgyakorlatok elsajátítása, melyek elengedhetetlen előfeltételei a későbbi biztos úszástudásnak.

Ebben a nevelési évben április hónapban valósult meg intézményünkben a nagycsoportosok úszásoktatása, vízhez szoktatása. Minden évben nagy az érdeklődés, hiszen a gyermekek szívesen jönnek pancsolni, játszani a medencébe. Összesen 26 gyermek vett részt a foglalkozásokon, a bevétellel pedig óvodánk alapítványát támogatták a szülők, melyet ez úton is nagyon köszönünk. A vízi foglalkozások alkalmával sok- sok játékos élménnyel gazdagodhattak a gyermekek, illetve elsajátíthatták az úszás kezdő elemeit. A 10 alkalom alatt nagyon sokat ügyesedett minden gyerkőc, nagyon büszkék vagyunk Rájuk. A nyílt óra alkalmával a szülőknek is lehetőségük volt megnézni a gyermekeket úszás oktatás közben. 

Reméljük, hogy sikerült megalapoznunk gyermekein biztonságos nyugodt nyaralását.😊

Sümeg, 2024. április 26.                        

Takács Zsuzsanna
óvodapedagógus, úszásoktató