Anyák napja

Anyák napja

„Arany betűvel van írva Anyák napja nékem.

Még a Nap is szebben ragyog ilyenkor az égen.”

Hagyományainkhoz híven az idei anyák napi megemlékezéseket is csoportonként szerveztük meg és bonyolítottuk le óvodánkban. Minden csoport gyönyörű dekorációval és a gyermek keze munkáját is dicsérő ajándékokkal várta az édesanyákat és a nagymamákat. Szeretetük és hálájuk jeléül a gyerekek – az óvónénik által összeállított és előző hetekben már sokat gyakorolt – szívhez szóló verses és dalos ünnepi csokorral köszöntötték hozzátartozóikat.

A bensőséges eseményt követően az örömtől és a meghatódottságtól mosolygós – és sírós anyukák és nagymamák őszinte szívvel, boldog rajongással ölelték magukhoz gyermekeiket, unokáikat!

Az idei évben, a mi Hétszínvirág csoportunkat érte az a megtisztelő feladat, hogy a városi anyák napi ünnepségen (május 5-én vasárnap délután) részesei lehettünk az ünnepi köszöntő műsornak és e jeles alkalomból képviseltettük óvodánkat is. Színes és érzelmekben gazdag repertoárt sikerült összeállítanunk e nem mindennapi alkalomra, amit a gyermekeinkkel való kitartó és lelkes készülődés előzött meg. Csoportunk fegyelmezetten és korukat meghazudtoló komolysággal adta elő a szívmelengető verseket, dalokat, a záró táncot és az anyukájuknak küldött szeretetteljes üzeneteket!

Erőfeszítéseiket a közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta! Mindannyian örülünk, hogy örömet szerezhettünk!!

” Anyák napján szóljon a dal és legyen bennünk hála, mert anyuka nélkül nem jöhettünk volna e szép világra. Anya csak egy van, szól a mondás, s szomorú akinek egy sincs, hát köszöntsünk minden Anyukát, a szeretet a legnagyobb kincs!”

Sümeg, 2024. május 6.

Császár Gizella
óvodapedagógus