Szüreti mulatság az óvodában

Szeptember 25-én délelőtt rendeztük meg hagyományos szüreti mulatságunkat. Idén a Hétszínvirág csoport volt a szervező. Néhány nappal a program előtt, a szüreti hívogató kézhez kapása után, minden csoportban megkezdődött a szorgalmas gyűjtögetés A szülők is nagyon aktívan segítettek, rengeteg gyümölcsöt, zöldségeket, bogyós ágakat,őszi kincseket hoztak. Az intézmény dolgozói fáradhatatlan szorgalommal díszítették a csoportokat, a folyosót, a galériát, és az udvart Annyi szőlő lett, hogy még a présbe is került, melyet Nagy Miklóstól kaptuk erre az alkalomra. Zoli bácsi az udvarosunk segített a préselésben, néhány bátor vállalkozó gyermek pedig a szőlő taposását végezte,így a program végén örömmel kortyolgattuk a közös munkával frissen préselt mustot.

A rendezvény idejére megtelt az óvoda tágas udvara és jó hangulatú, vidám, közösségi program kerekedett a kellemes őszi időben. A csoportok néhol terménybábbal a kezükben, őszi kitűzővel a ruhájukon,a felnőttek népies ruházatban zeneszóra vonultak fel .Először Hujber Jánosné óvodavezető köszöntötte a résztvevő vendégeket, kollégákat,gyerekeket, szólt a szőlő megmunkálásáról,a szüretről, a mulatságról.

A köszöntő után az óvodapedagógusok néhány szüreti népdalt énekeltek ,majd a Hétszínvirág csoport óvodás gyermekeinek játékos műsora következett, ezután pedig a sümegi néptáncegyüttes műsora gazdagította programunkat, végül velük együtt népzenére rophatták a táncot a gyerekek is. A mulatság végén aztán megittuk a mustot, ettünk szőlőt, pogácsát aztán lassan a zene is lehalkult és a csoportok óvónénik és dadus nénik kíséretében visszamentek a csoportjaikba.

Köszönet minden közreműködőnek az önzetlen segítségért és a közös munkáért!

 

A fényképeket Bakosné Balogh Ildikó készítette.