CSALÁDI NAP AZ ÓVODA UDVARÁN

Június 6-án került sor a II. Családi nap szervezésére. A programot – melynek a célja, a család és óvoda, valamint a különböző csoportokba járó gyermekek szülei közti kapcsolat erősítése – a szülői szervezettel közösen valósítottuk meg.

A megnyitót követően Pintérné Németh Bernadett vezetésével a Szivárvány tánccsoport gyermekeinek bemutatója megteremtette a hangulatot a naphoz. A táncosok és az apukák közreműködésével kitáncoltuk a Csiga és Napocska csoportos fiúk által állított májusfát.

Közben a szülők bográcsaiban forrtak már az ínycsiklandozó finom étkek. Az óvoda udvarának közepén a Bakonyi népi fajátékos játékai biztosítottak játékos tevékenységi lehetőséget a gyermekek számára. A fák árnyékában az óvodapedagógusok segítségével barkácsolás és arcfestés folyt. A mozgásos versenyjátékokba a gyermekek szüleikkel együtt vettek részt. Ebéd előtt megérkeztek a traktorok, kisebb – nagyobb, melyeket a gyermekek megcsodálhattak és felülhettek rájuk. Ezek a gépek főként a fiúk számára voltak népszerűek. A kislányok érdeklődését a polgárőrség lovasai és lovai keltették fel. Az óvoda udvarára érkezve lehetőséget biztosítottak a gyermekek számára, hogy felüljenek a lovak hátára.

Egy kolléganőnk a gyermekek nagy örömére elhozta néhány csirkéjét. A fák árnyékába elhelyezett házi kedvenceket szinte egész nap körülvették az érdeklődők.

A nap zárásaként a Világszép Nádszálkisasszony c. mese dramatizálását tekintették meg a családi nap résztvevői. A szerepeket a szülők és az óvodapedagógusok közösen vállalták. A gyermekek nagy izgalommal figyelték szüleiket és óvónőjüket belebújva egy-egy mesehős szerepébe. Nagy tapssal jutalmazták az előadást.

A jól sikerült nap után mindenki kellemesen elfáradva szép élményekkel tért haza.

 

Hujber Jánosné

óvodavezető

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA